Torta senza glutine - KUKBUK
keks bezglutenowy kukbuk

Torta senza glutine

1 ciasto

Masło i cukier ubijamy mikserem na puszysty krem. Dokładamy mąkę, sól i jajka. Wlewamy sok i wsypujemy proszek do pieczenia. Mieszamy chwilę na najwolniejszych obrotach. Gdy składniki się połączą, dodajemy skórkę kandyzowaną, rodzynki i skórki starte z owoców. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy. Po 35 minutach sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest gotowe, jeśli nie, pieczemy dalej – mnie zajęło to 55 minut. Po wyjęciu z piekarnika trzymamy ciasto w foremce przez 5 minut, a potem wyjmujemy, studzimy, posypujemy cukrem pudrem i podajemy!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: