Torta di frutta - KUKBUK
kukbuk torta di frutta

Torta di frutta

1 ciasto

Przygotowujemy owoce. Wybieramy winogrona bez pestek lub drylujemy, jeśli trafiły nam się takie z pestkami. (Jabłka i gruszki należy obrać i pokroić na kawałki). Skrapiamy je sokiem i posypujemy skórką z cytryny. Odstawiamy na bok. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę. Partiami wsypujemy mąkę wymieszaną z drożdżami i solą. Na koniec do miski dokładamy owoce i wlewamy kieliszek arancello. Mieszamy raz jeszcze i tak przygotowaną masę przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej cukrem. Posypujemy listkami rozmarynu i kilkoma owocami.

Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.

Idealny deser na koniec lata, zwłaszcza z mlekiem migdałowym.

 

© KUKBUK 2017