Top 5: Najlepsze grzańce dla zmarźluchów - KUKBUK
Najlepsze grzańce dla zmarźluchów

Top 5: Najlepsze grzańce dla zmarźluchów

Pięć najciekawszych przepisów na grzańce od najlepszych polskich barmanów.

Wraz z Lukasem Stafinem, administratorem grupy Forum Polskich Barmanów, zrzeszającej ponad dwa tysiące pracowników barów w kraju i za granicą, przeprowadziliśmy konkurs na pięć najbardziej zjawiskowych autorskich grzańców, których możemy skosztować zarówno w barach, reprezentowanych przez zwycięzców, jak i „na zapleczu” – czyli przyrządzić te wspaniałe kompozycje samodzielnie.  

GRZANIEC PEAR FEAR

Mocny w smaku, gęsty i rozgrzewający grzaniec na bazie whisky, którego przygotowanie nie zrujnuje portfela. Przepis Maćka Konopki, Karavan Bar, Wrocław.

Najlepsze grzańce dla zmarźluchów

GRZANIEC GRUSZAWIK

Bourbon, Cointreau i… Amol! Rozgrzewa i stawia na nogi. Ten grzaniec to prawie lekarstwo! Przepis Wojciecha Wierzbińskiego, Passion Beach, Białystok.

Najlepsze grzańce dla zmarźluchów

GRZANIEC „SŁOTA”

Torfowe aromaty whisky przełamane kwasowością jabłka i cytryny, ale też osłodzone syropem klonowym. Przepis Janusza Lemiesza z baru Studio

Najlepsze grzańce dla zmarźluchów

Zdjęcie: Ewelina Tomczak

GRZANIEC WOJTEK MULL

Połączenie umiłowanego przez Brytyjczyków grzanego wina (mulled wine) z klasycznymi polskimi smakami pitnego miodu, żurawiny i czarnuszki. Przepis Piotra Kujawiaka, Sky Bar, Katowice.

Najlepsze grzańce dla zmarźluchów

STAROPOLSKIE GRZANE WINO

Kmicic w wersji 2000 z „rozmemłanym” piernikiem, podlany winem. Po spożyciu można ruszać na kulig! Przepis Jakuba Grabowskiego, Coctail Bar Max & Dom Whisky Warszawa.

Najlepsze grzańce dla zmarźluchów
© KUKBUK 2017

Strony www, marketing internetowy - advertajzing usługi reklamowe w Ełku