Tagliatelle z sosem bolognese - KUKBUK var axel = Math.random() + ""; var a=axel * 10000000000000; document.write(''); " />
Barilla Tagliatelle z sosem bolognese

Tagliatelle z sosem bolognese

2 porcje

Prosty przepis na dwa włoskie klasyki – wstążki w mięsnym sosie.

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Marchewkę i seler myjemy, obieramy i tniemy – marchewkę w drobną kostkę, seler w cienkie plasterki. Na oliwie podsmażamy cebulę, aż się zeszkli, i wrzucamy resztę warzyw. Zmniejszamy ogień i dusimy do miękkości. Na patelnię dorzucamy mięso, a kiedy zmieni kolor, wlewamy wino. Dodajemy koncentrat, dobrze mieszamy i po paru minutach zdejmujemy z ognia.

Tagliatelle wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy krótko, około 3 minut, aż makaron będzie miękki na zewnątrz, ale wewnątrz jędrny. Odsączamy go na dużym durszlaku, nie polewamy oliwą ani nie przelewamy wodą. Odstawiamy.

Na talerze wykładamy tagliatelle. Polewamy sosem i oprószamy serem.

arabiata, arabiatta pene, arabiatta spageti, bekon, bez glutenu, bolognes, bolognese, bolonez, capellini, carbonara, carbonarra, farfale, farfalle, jak się robi spaghetti bolognese, kalmary, krewetki, krewetki spaghetti przepis, kuchnia wloska, lasagne, lazania, losos pene przepis, łosoś pene, makaron, makaron kurczak, makaron z cukinia, muszle all’arrabbiata przepisy, napoli, owoce morza spagheti, pasta, pene, pene z bolognese, pene z owocami morza przepis, pene ze szpinakiem, pene ze świeżymi pomidorami, pesto, przepis na penne carbonara, rigate, rigatoni, sos bolognese, spagetti z kurczakiem, spagheti z bolognese, spahgetti, szpinak pene, świderki, tagiatelle, wloska pasta, włoski makaron, włoskie spaghetti bolognese,

© KUKBUK 2017