Tagliatelle z sandaczem - KUKBUK
sandacz tagliatelle kukbuk

Tagliatelle z sandaczem

2 porcje

Tagliatelle z sandaczem - doskonały pomysł na obiad z wykorzystaniem makaronu Barilla.

sandacz tagliatelle kukbuk

Na początek zagotuj wodę na makaron. Nie dodawaj do wody oleju ani oliwy – Twój makaron będzie śliski i sos nie będzie do niego dobrze przywierał.

 

Pamiętaj, żeby wodę solić dopiero, gdy zacznie wrzeć! Słona woda gotuje się znacznie dłużej!
Pomidorki i paprykę pokrój w cząstki, a cebulę drobno posiekaj. Wszystkie składniki wrzuć na patelnię z zimną oliwą i podsmażaj przez następne 4 minuty.

 

Dodaj sandacza pokrojonego w paseczki i smaż przez 2 minuty. Wlej wino i pozwól mu odparować.

 

Ugotowany makaron dokładnie odsącz i dodaj do sosu. Pamiętaj, żeby nie przepłukiwać makaronu wodą. Niepotrzebnie spłuczesz skrobię, a makaron kiepsko połączy się z sosem.
Teraz tylko porwij w rękach liście bazylii i posyp nimi całość.

Gotowe! Możesz podawać!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: