Tagliatelle z bekonem i boczniakami - KUKBUK

Tagliatelle z bekonem i boczniakami

2 porcje

Idealne połączenie tłustego, chrupkiego bekonu z jędrnymi, delikatnymi grzybami.

Tagliatelle wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy krótko, około 3 minut, aż makaron będzie miękki na zewnątrz, ale wewnątrz jędrny. Odsączamy na dużym durszlaku (zostawiamy trochę wody z gotowania), nie polewamy oliwą ani nie przelewamy wodą. Odstawiamy.

Na oliwie podsmażamy pocięty w plasterki czosnek i bekon w paskach. Kiedy bekon się przyrumieni, wrzucamy pocięte paski kapustę i boczniaki. Chwilę potrząsamy patelnią. Dorzucamy makaron, podlewamy go łyżką wody z gotowania, doprawiamy rozmarynem, solą i pieprzem i przekładamy na talerze. Hojnie posypujemy startym serem grano padano.

arabiata, arabiatta pene, arabiatta spageti, bekon, bez glutenu, bolognes, bolognese, bolonez, capellini, carbonara, carbonarra, farfale, farfalle, jak się robi spaghetti bolognese, kalmary, krewetki, krewetki spaghetti przepis, kuchnia wloska, lasagne, lazania, losos pene przepis, łosoś pene, makaron, makaron kurczak, makaron z cukinia, muszle all’arrabbiata przepisy, napoli, owoce morza spagheti, pasta, pene, pene z bolognese, pene z owocami morza przepis, pene ze szpinakiem, pene ze świeżymi pomidorami, pesto, przepis na penne carbonara, rigate, rigatoni, sos bolognese, spagetti z kurczakiem, spagheti z bolognese, spahgetti, szpinak pene, świderki, tagiatelle, wloska pasta, włoski makaron, włoskie spaghetti bolognese,

© KUKBUK 2017