Spaghetti z sosem Barilla Basilico - KUKBUK
Barilla Spaghetti z sosem Basilico

Spaghetti z sosem Barilla Basilico

Prosty przepis na długi makaron przypominający sznureczki – z włoskiego „spago”, od czego zresztą pochodzi nazwa tego słynnego włoskiego dania, idealnego na szybki obiad.

Spaghetti wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy krótko, około 3 minut, aż makaron będzie miękki na zewnątrz, ale wewnątrz jędrny. Odsączamy na dużym durszlaku, nie polewamy oliwą ani nie przelewamy wodą. Odstawiamy.

Na oliwie podsmażamy kawałki bakłażana i cukinii. Zmniejszamy ogień i dusimy warzywa, aż zmiękną. Pod koniec dodajemy sos Barilla Basilico i połowę startego sera. Przerzucamy makaron z durszlaka na patelnię, solimy, mieszamy dokładnie, żeby sos całkowicie oblepił makaron, po czym wykładamy go na talerze. Posypujemy pozostałym, startym serem i posiekaną bazylią.

arabiata, arabiatta pene, arabiatta spageti, bekon, bez glutenu, bolognes, bolognese, bolonez, capellini, carbonara, carbonarra, farfale, farfalle, jak się robi spaghetti bolognese, kalmary, krewetki, krewetki spaghetti przepis, kuchnia wloska, lasagne, lazania, losos pene przepis, łosoś pene, makaron, makaron kurczak, makaron z cukinia, muszle all’arrabbiata przepisy, napoli, owoce morza spagheti, pasta, pene, pene z bolognese, pene z owocami morza przepis, pene ze szpinakiem, pene ze świeżymi pomidorami, pesto, przepis na penne carbonara, rigate, rigatoni, sos bolognese, spagetti z kurczakiem, spagheti z bolognese, spahgetti, szpinak pene, świderki, tagiatelle, wloska pasta, włoski makaron, włoskie spaghetti bolognese,

© KUKBUK 2017