Spaghetti z pesto roso, mozzarellą di bufala i cukinią - KUKBUK
spaghetti pesto kukbuk

Spaghetti z pesto roso, mozzarellą di bufala i cukinią

2 porcje

Świetne spaghetti Barilla z pesto rosso, mozzarellą di bufala i cukinią.

Wstaw do gotowania dużą ilość wody. Nie wlewaj oleju ani oliwy, bo wtedy Twój makaron będzie śliski i sos nie będzie chciał do niego przywierać.

Pamiętaj, aby sól wsypać dopiero, gdy woda zacznie wrzeć. Jeśli wsypiesz ją na początku, woda będzie się dłużej gotować.

Cukinię pokrój w kostkę, posól i odstaw na godzinę, żeby puściła soki. Następnie podsmaż ją przez 3 minuty na oliwie z dodatkiem czosnku. Dodaj natkę pietruszki.

Odsącz makaron, ale pamiętaj, żeby nie przelewać go wodą, bo spłuczesz skrobię i pasta stanie się śliska. Odcedzony makaron przełóż na patelnię, a następnie dodaj pesto i pokrojoną w kostkę mozzarellę.

Przesmaż minutę i możesz podawać!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: