Spaghetti z pesto alla genovese, kurczakiem i anchois - KUKBUK
Spaghetti Barilla kukbuk

Spaghetti z pesto alla genovese, kurczakiem i anchois

1 porcja

Doskonałe spaghetti Barilla z pesto alla genovese, kurczakiem i anchois.

Wstaw do gotowania dużą ilość wody. Nie wlewaj oleju ani oliwy, bo wtedy Twój makaron będzie śliski i sos nie będzie chciał do niego przywierać.

Pamiętaj, aby sól wsypać dopiero, gdy woda zacznie wrzeć. Jeśli wsypiesz ją na początku, woda będzie się dłużej gotować.

Pokrój kurczaka w kostkę. Podsmaż na oliwie kurczaka i anchois, a następnie dodaj pesto alla Genovese.

Odsącz makaron na minutę przed końcem gotowania, ale pamiętaj, żeby nie przelewać go wodą, bo spłuczesz skrobię, przez co makaron gorzej połączy się z sosem. Odcedzony makaron przełóż na patelnię, podgrzewaj ostatnią minutę i podaj z serem pecorino lub parmezanem.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: