Spaghetti alla carbonara - KUKBUK
barilla_carbonara_kukbuk

Spaghetti alla carbonara

4 porcje

Prostota jest kluczem do sukcesu, także w przypadku makaronu.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie podsmażamy na patelni pokrojone podgardle. Żółtka roztrzepujemy z pecorino, zostawiając 2 łyżki sera do posypania gotowego dania. Do masy dodajemy trochę wody z gotowania makaronu i świeżo zmielonego pieprzu. Mieszamy. Na patelnię z podgardlem wrzucamy odcedzony makaron, mieszamy i zalewamy sosem jajecznym. Aby nadać całości kremowości, ciągle mieszając, dolewamy po łyżce gotującej się wody, aż sos osiągnie pożądaną konsystencję. Nakładamy na talerze, posypujemy serem i świeżo mielonym pieprzem.

 

arabiata, arabiatta pene, arabiatta spageti, bekon, bez glutenu, bolognes, bolognese, bolonez, capellini, carbonara, carbonarra, farfale, farfalle, jak się robi spaghetti bolognese, kalmary, krewetki, krewetki spaghetti przepis, kuchnia wloska, lasagne, lazania, losos pene przepis, łosoś pene, makaron, makaron kurczak, makaron z cukinia, muszle all’arrabbiata przepisy, napoli, owoce morza spagheti, pasta, pene, pene z bolognese, pene z owocami morza przepis, pene ze szpinakiem, pene ze świeżymi pomidorami, pesto, przepis na penne carbonara, rigate, rigatoni, sos bolognese, spagetti z kurczakiem, spagheti z bolognese, spahgetti, szpinak pene, świderki, tagiatelle, wloska pasta, włoski makaron, włoskie spaghetti bolognese,

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: