Sole: chili, limonkowa, z popiorem z pora, ziołowa - KUKBUK
kukbuk sole smakowe

Sole: chili, limonkowa, z popiorem z pora, ziołowa

1 słoiczek

Poznajcie nasze sposoby na urozmaicenie smaku soli i spróbujcie jak świetnie smakuje z warzywnymi frytkami.

Paprykę chili pozbawiamy pestek, siekamy jak najdrobniej.
Skórkę cytrusa ścieramy na bardzo drobnej tarce.
Pora kroimy wzdłuż na pół, oddzielamy pojedyncze warstwy, układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy w 200 stopniach, aż całkowicie wyschnie i się zwęgli.
Każdy ze składników mieszamy z solą i ucieramy w moździerzu. Przechowujemy w szczelnie zakręconym słoiku.

 

Przepis: Piotr Bruś- Klepacki

Zdjęcia: http://dinnershow.studio/

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: