Śniadaniowe batoniki z ziaren i figowego dżemu - KUKBUK
batoniki ziarna figa kukbuk

Śniadaniowe batoniki z ziaren i figowego dżemu

6 batonów

Te batoniki są tak smaczne, że ciężko uwierzyć w ich pełen zdrowia skład. Dobre na śniadanie i przekąskę w ciągu dnia.

Migdały, pestki i orzechy mielimy na niezbyt drobne kawałki. Dodajemy dżem Łowicz 100% z owoców figa, a także kakao, cynamon, sól i dokładnie mieszamy. Powstałą jednolitą masę przekładamy do wyłożonego papierem do pieczenia płaskiego pojemnika. Wstawiamy na noc do lodówki lub zamrażalnika. Rano wyjmujemy i kroimy na prostokątne batoniki. Owijamy w paseczki papieru do pieczenia, przewiązujemy sznurkiem lub wstążeczką.

Przepis i zdjęcie: Anna Matuszczak

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: