Smażony antrykot z opiekanymi ziemniakami i wiosenną sałatką - KUKBUK
antrykot kukbuk

Smażony antrykot z opiekanymi ziemniakami i wiosenną sałatką

2 porcje

Wołowina w najprostszym wydaniu smakuje najlepiej, dlatego stek z antrykotu smażymy i podajemy z wiosennymi dodatkami.

Ziemniaki kroimy i podsmażamy na gorącej patelni na złotobrązowy kolor. Dodajemy kilka gałązek tymianku i rozgnieciony czosnek. Dopiekamy w piekarniku. Kroimy pomidory, ogórki, cebulę szalotkę, dodajemy rukolę. Skrapiamy niewielką ilością dressingu tuż przed podaniem.

Stek oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem, następnie obsmażamy na gorącej patelni z niewielką ilością masła klarowanego lub łoju wołowego. Na stek dodajemy niewielką ilość masła czosnkowego i gałązkę trybuli.

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: