Smażone frankfurterki z warzywami na pieczywie pełnoziarnistym - KUKBUK
kanapka, grill, frankfurterki

Smażone frankfurterki z warzywami na pieczywie pełnoziarnistym

Są takie poranki, kiedy kawa i rogalik nie wystarczą, żeby zacząć dzień.

Kiełbaskę kroimy na 2-centymetrowe kawałki, cebulę kroimy w piórka. Rozgrzewamy patelnię, na której podsmażamy pokrojone frankfurterki. Do podsmażonych kiełbasek dodajemy kolejno pokrojoną cebulę, paprykę i pomidora pokrojonego w grubą kostkę.  Całość doprawiamy niewielką ilością soli i świeżo mielonego pieprzu. Na koniec dodajemy znaczną ilość siekanych ziół.

Pieczywo podsmażamy na patelni, następnie przekładamy na talerz. Na pieczywie układamy kiełbaski z warzywami, dekorujemy świeżymi ziołami i podajemy.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: