Serniczki z mango - KUKBUK
serniczki kukbuk

Serniczki z mango

20 sztuk

Mini serniczek po dużym obiedzie to żaden grzech!

Mango obieramy i kroimy na części. Zostawiamy 1/3 miąższu, resztę blendujemy. Purée z mango wkładamy do rondelka i zalewamy połową szklanki wody, zasypujemy trzema łyżkami cukru i gotujemy przez 12 minut. Resztę owoców kroimy na cienkie plasterki i również gotujemy jak purée. Ubijamy śmietankę, dodajemy mascarpone, ubijamy jeszcze przez chwilę, dodajemy przesiany cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w ¼ szklanki gorącej wody i dokładnie mieszamy, żeby nie miała grudek. Łączymy żelatynę, masę z mascarpone, purée z mango. Do każdej foremki na babeczkę wkładamy po plasterku ugotowanego mango i uzupełniamy masą serową. Chowamy do lodówki na trzy godziny. Wykładamy serniczki na ciasteczka owsiane.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: