Sałatka z rzodkiewek - KUKBUK
salatka rzodkiewki kukbuk

Sałatka z rzodkiewek

2 porcje

Sałatka z rzodkiewek z aromatycznym kremem ziołowym i komosą ryżową spod znaku zdrowia. Zawsze można wziąć dokładkę pod pretekstem uzupełnienia witamin!

Zioła, szalotkę oraz kapary siekamy i miksujemy na jednolitą masę z majonezem i jogurtem. Komosę ryżową płuczemy dwukrotnie, zalewamy podwójną objętością wody i dwiema łyżkami oliwy, zagotowujemy, solimy i pozostawiamy w ciepłym miejscu pod przykryciem, aż komosa wchłonie cały płyn. Wysypujemy ją na talerz, układamy na niej cienko pokrojone rzodkiewki i polewamy kremem ziołowym. Dekorujemy kiełkami groszku i ziołami.

 

Przepis: Piotr Markowski / szef kuchni restauracji Jadalnia w Poznaniu

Zdjęcia: Cezary Hładki

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: