Sałatka z wędzonym łososiem i borówkowym winegretem - KUKBUK
losos borowki kukbuk

Sałatka z wędzonym łososiem i borówkowym winegretem

2 porcje

Borówki nie tylko do deseru! Posypcie nimi sałatkę z łososiem, a nabierze letniego charakteru.

Fenkuł kroimy w cienkie plastry i dusimy do miękkości na rozgrzanej patelni z oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory kroimy na pół, ogórka i cebulę kroimy w cienkie plasterki. Łososia kroimy w paseczki.
Wszystkie składniki na winegret mieszamy razem i doprawiamy solą i pieprzem.
Sałatę układamy na talerzach, dodajemy pokrojone warzywa i łososia oraz dekorujemy świeżymi borówkami i posiekaną natką pietruszki. Podajemy z borówkowym sosem.
Smacznego!

 

Przepis i zdjęcie: Anna Chwistek, studiokuchnia.pl

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: