Sałatka z sielawą i agrestem - KUKBUK
przepis na sałatkę z sielawą i agrestem

Sałatka z sielawą i agrestem

4 porcje

Kto by pomyślał, że włochaty agrest tak dobrze pasuje do wędzonej ryby i orzechów!

Sałaty, jabłko i agrest dokładnie myjemy i delikatnie osuszamy. Z ryby zdejmujemy skórę i oddzielamy mięso od ości. Selera, szalotki i jabłko kroimy w bardzo cienkie plasterki. W miseczce robimy winegret: wlewamy ocet i energicznie mieszając, dolewamy olej lniany. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W dużej salaterce mieszamy sałaty z winegretem. Następnie rozkładamy na talerze i posypujemy dodatkami: agrestem, wędzoną sielawą, selerem, jabłkiem, szalotką i prażonymi orzechami.

© KUKBUK 2017

Strony www, marketing internetowy - advertajzing usługi reklamowe w Ełku