Sałatka z łososiem, ogórkami i sosem chrzanowym - KUKBUK
losos ogorek chrzan kukbuk

Sałatka z łososiem, ogórkami i sosem chrzanowym

2 porcje

Wiosenna i kolorowa. Spróbujcie charakternej w smaku sałatki, która cieszy również oko.

Cebulę starannie tniemy w krążki i wkładamy do słoja. Mieszamy oliwę z octem, dodajemy miód i taką marynatą zalewamy cebulę. Potrząsamy słojem, by lekko wymieszać zawartość, i odstawiamy na minimum 2 godziny.

Chrzan Krakus mieszamy z jogurtem greckim. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, ogórki Krakus tniemy we wstążki (wykorzystaj do tego np. łopatkę do sera).

Na talerzu układamy piklowaną cebulę, wędzonego łososia, plasterki rzodkiewek, jajka przepiórcze i pokrojone w fantazyjne wstążki ogórki. Polewamy sosem chrzanowym i przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem.

Przepis i zdjęcia: Anna Matuszczak

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: