Sałatka z czarną komosą, pomidorami i malinami - KUKBUK
salatka quinoa komosa kukbuk

Sałatka z czarną komosą, pomidorami i malinami

2 porcje

Komosa jest bardzo zdrowa, na szczęście również smaczna, szczególnie gdy połączymy ją z pomidorami!

Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki, chili tniemy w plasterki, skrapiamy oliwą i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Na patelni podgrzewamy oliwę z octem balsamicznym i malinami. Smażymy kilka minut, aż owoce zmiękną. Komosę mieszamy z upieczonymi pomidorami i sosem, który spod nich wypłynął. Sałatkę podajemy z malinowym dressingiem i ze świeżą bazylią.

 

 

Przepis i zdjęcie: Dare to cook

 

© KUKBUK 2017