Sałata z młodym szpinakiem i strączkami - KUKBUK
salata szpinak bob kukbuk

Sałata z młodym szpinakiem i strączkami

4 porcje

Garść listków szpinaku, chrupiące fasolki i dressing miodowo-cytrynowy - ta sałatka doda energii i jest pełna witamin!

Fasolę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia zmieniamy wodę i gotujemy fasolę do miękkości.

Bób lekko obgotowujemy i obieramy z łupinek. Fasolkę szparagową także gotujemy al dente. Groszek i szpinak dokładnie myjemy i odsączamy na papierze.

W miseczce łączymy miód z sokiem z cytryny i dwiema łyżkami posiekanego majeranku. Delikatnie solimy, mieszamy, po czym dolewamy olej.

Do miski wrzucamy wszystkie składniki sałaty, mieszamy ostrożnie. Serwujemy przybraną musztardowcem (lub szczawikiem) i majerankiem.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: