Sajgodzianki - KUKBUK
www_jagody_6_KUKBUK

Sajgodzianki

10 sztuk

Swojskie jagody w azjatyckiej konwencji zaskakują i zachwycają. Do wypróbowania na wakacyjnych przyjęciach!

Trawę cytrynową drobno siekamy, wrzucamy do rondelka, dodajemy cukier i zalewamy wodą. Gotujemy na średnim ogniu przez 10 minut, aż syrop zgęstnieje.

Makaron ryżowy gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Mieszamy z jagodami, cukrem, listkami mięty i sokiem z limonki.

Każdy płat papieru ryżowego moczymy ostrożnie w letniej wodzie i przekładamy na czystą ściereczkę. Na środku kładziemy nadzienie i zawijamy, począwszy od dołu. Następnie zginamy boki i dalej zawijamy, tworząc roladkę. Sajgodzianki serwujemy na zimno z syropem z trawy cytrynowej.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: