Razowe babeczki z mrożonymi owocami - KUKBUK
razowe babeczki kukbuk

Razowe babeczki z mrożonymi owocami

6 porcji

Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Dwanaście papierowych papilotek umieszczamy w formie do pieczenia muffinów. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i cukrem z prawdziwą wanilią. Jajka, jogurt i oliwę mieszamy krótko, ale dokładnie, za pomocą trzepaczki balonowej. Mokre składniki dodajemy do suchych i dokładnie mieszamy. Wrzucamy mrożone owoce i wszystko jeszcze raz delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do papierowych papilotek, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut. Ostudzone babeczki możemy posypać cukrem pudrem.

 

Więcej przepisów Eweliny Majdak.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: