Ramen rybny - KUKBUK
ramen rybny kukbuk

Ramen rybny

4 porcje

Ta zupa to przeciwieństwo nudy - owoce morza tańczą na talerzu z warzywami, na dodatek w towarzystwie pysznego bulionu!

Włoszczyznę obieramy, zalewamy w garnku zimną wodą i gotujemy przez godzinę, zbierając z wierzchu szumy.

Pora kroimy w paseczki, wkładamy na kilka minut do zimnej wody i odsączamy. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzamy. Jajko gotujemy na półtwardo.

Z wrzącego bulionu wyławiamy warzywa i wkładamy owoce morza. Gotujemy przez kilka minut, aż się zetną. W odrobinie wywaru blanszujemy szpinak lub bok choy, do pozostałego wrzucamy pastę miso. Makaron rozkładamy w miskach i zalewamy bulionem. Na wierzchu układamy pora, szpinak, kukurydzę, kiełki, posiekaną dymkę, płatki tuńczyka bonito i polówkę jajka.

 

Przepis: Yeunsu Lee / restauracja Shabu Shabu

Zdjęcia: http://dinnershow.studio/

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: