Pulpeciki wieprzowe z gruszką - KUKBUK
Pulpeciki wieprzowe kukbuk

Pulpeciki wieprzowe z gruszką

2 porcje

Uwaga, to danie zagości w twojej kuchni na dłużej. Pulpeciki pokochają młodzi i dorośli amatorzy słodkich smaków!

W misce mieszamy mięso wieprzowe, komosę ryżową i bułkę tartą. Ziarna kopru włoskiego rozgniatamy w moździerzu i dodajemy do mięsa razem z szałwią i imbirem. Przyprawiamy solą i dokładamy starte na tarce o grubych oczkach obrane gruszki. Mieszamy. Formujemy pulpeciki i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu, aż zrumienią się z obu stron. Podajemy z komosą oraz na przykład z różnymi sałatami, ze świeżymi warzywami i z czerwoną cebulą.

 

Przepis i zdjęcie: Plate of Joy

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: