Ciepła sałatka z pomidorów, fasolki szparagowej i papryki - KUKBUK
salatka pomidory szparagi kukbuk

Ciepła sałatka z pomidorów, fasolki szparagowej i papryki

3 porcje

W rondelku rozgrzewamy miód, dodajemy 2 zgniecione ząbki czosnku i imbir. Wlewamy ocet, a po 2 minutach – połowę oliwy. Solimy. Odstawiamy. Na dużej patelni rozgrzewamy pozostałą oliwę, wrzucamy resztę czosnku pokrojonego w plasterki, papryczki (w całości) i fasolkę mung. Solimy i smażymy, mieszając, przez 5 minut. Dodajemy duże kawałki pomidorów, sos imbirowy, siemię lniane i ostrą paprykę. Smażymy przez 3 minuty. Przekładamy zawartość patelni do fasolki szparagowej. Mieszamy, dorzucamy bazylię. Serwujemy na letni obiad jeszcze ciepłe!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: