Pierożki z farszem z krewetek - KUKBUK
pierozki_krewetki kukbuk

Pierożki z farszem z krewetek

2 porcje

Te pierożki to idealna przekąska - są zdrowe i naprawdę smaczne. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wziąć jeszcze jednego i jeszcze kolejnego...

Krewetki, liście kapusty, dymkę i papryczkę chili siekamy. Imbir ścieramy na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki na farsz mieszamy.

Z ciasta wycinamy kółka o średnicy 7 centymetrów. Na środek każdego nakładamy łyżkę farszu, unosimy brzeg w trzech miejscach i sklejamy tak, aby powstał trójkąt.

W papierze do pieczenia wycinamy otworki, wykładamy nim dno parownika, smarujemy delikatnie olejem sezamowym i układamy pierożki. Parujemy je około 8 minut i natychmiast podajemy.

 

przepis: Magda Klimczak

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: