Pieczony na ogniu pstrąg z pomidorami oraz z sałatką z kopru, jabłek i mangoldu - KUKBUK
pstrag pieczony kukbuk

Pieczony na ogniu pstrąg z pomidorami oraz z sałatką z kopru, jabłek i mangoldu

2 osoby

Pstrąg, zanurzony w lekkiej sałatce na bazie kopru włoskiego i jabłek rozkocha w sobie każdego miłośnika ryb.

Pstrąga oprawiamy, nacieramy oliwą oraz solą i pieprzem, do środka wkładamy łodygi z kwiatami kolendry i kopru włoskiego. Tak przygotowaną rybę smażymy na ruszcie nad ogniem około 8-10 minut z każdej strony. Obok smażymy całe pomidory, by nabrały ciemnobrązowej skórki.

Bulwę kopru i jabłko kroimy w bardzo cienkie plastry, wsypujemy do miski, dodajemy przyprawy oraz oliwę i sok z cytryny, mieszamy z umytymi liśćmi mangoldu oraz nasturcją. Gotowego pstrąga podajemy z sałatką oraz pomidorami, dekorujemy kwiatami pomidorów i kolendry.

 

Przepis: Witold Iwański / szef kuchni restauracji ARUANA

Zdjęcia: http://dinnershow.studio/

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: