Pieczone warzywa z leśnymi ziołami i miodem - KUKBUK
PIECZONE WARZYWA miod kukbuk

Pieczone warzywa z leśnymi ziołami i miodem

4 porcje

Wakacje mogą zainspirować do nowych pomysłów w kuchni. Jeżeli planujecie wypad w góry, koniecznie gotujcie z lokalnymi produktami.

W rondlu rozpuszczamy masło. Wrzucamy do niego oczyszczone marchewki, pietruszkę,ziemniaki i pieczarki oraz ząbki czosnku i szalotki. Pieczemy w temperaturze 150 stopni, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Następnie kroimy na połówki lub wycinamy z nich wybrane kształty, układamy ciepłe na talerzu, skrapiamy miodem i posypujemy igiełkami rozmarynu i lawendy. Dekorujemy kwiatami szczypioru.

 

Przepis: Witold Iwański / szef kuchni restauracji ARUANA

Zdjęcia: http://dinnershow.studio/

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: