Pieczone grzyby z czosnkiem - KUKBUK
pieczone grzyby kukbuk

Pieczone grzyby z czosnkiem

4 porcje
pieczone grzyby kukbuk

Grzyby oczyszczamy z pisaku i innych zabrudzeń. Dzielimy na cztery części i rozkładamy na cztery kawałkach papieru do pieczenia. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy boczek z czosnkiem. Następnie przekładamy do grzybów.

 

Zawijamy sakiewki, dolewamy po 50 ml wina i zawiązujemy sznurkiem. Sakiewki pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut.

 

To doskonała przystawka na spotkanie z przyjaciółmi przy jasnym, Niepasteryzowanym z Browaru Okocim, które swój wyjątkowy aromat i intensywny smak zawdzięcza wykorzystaniu aż czterech gatunków chmielu.

Więcej dań dopasowanych do piw znajdziecie tu: Dania do piwa.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: