Pieczona jagnięcina z ziemniakami, cytryną i rozmarynem - KUKBUK
jagniecina ziemniaki kukbuk

Pieczona jagnięcina z ziemniakami, cytryną i rozmarynem

4-6 porcji

Ziemniaki kroimy na pół. Szalotki obieramy. Całą główkę czosnku przekrawamy na pół. Cytryny dzielimy na ćwiartki. Tak przygotowane składniki wkładamy do brytfanki. Posypujemy je rozmarynem i polewamy tłuszczem, po czym pieczemy w temperaturze 220 stopni przez pół godziny. W tym czasie kroimy comber na mniejsze części i obsmażamy je na patelni. Po pół godzinie dokładamy je wraz z tłuszczem z patelni do brytfanki z warzywami i podpiekamy jeszcze około dziesięciu minut. Przed podaniem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przepis i zdjęcia: Bosch

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: