Penne Rigate z sosem arrabbiata, dorszem i czarnymi oliwkami - KUKBUK
Barilla Penne Rigate z sosem Arrabbiata, dorszem i czarnymi oliwkami

Penne Rigate z sosem arrabbiata, dorszem i czarnymi oliwkami

2 porcje

Pikantność sosu arabbiata idealnie podbija smak ryby, a dodatek czarnych oliwek nadaje całości lekkości.

Rybę kroimy w kostkę, oliwki i natkę pietruszki siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy dorsza i smażymy kilka minut. Dodajemy natkę, oliwki i sos Barilla Arrabbiata. Całość gotujemy 5 minut. Ugotowany al dente makaron Barilla Penne Rigate dodajemy do sosu. Podajemy z natką pietruszki.

arabiata, arabiatta pene, arabiatta spageti, bekon, bez glutenu, bolognes, bolognese, bolonez, capellini, carbonara, carbonarra, farfale, farfalle, jak się robi spaghetti bolognese, kalmary, krewetki, krewetki spaghetti przepis, kuchnia wloska, lasagne, lazania, losos pene przepis, łosoś pene, makaron, makaron kurczak, makaron z cukinia, muszle all’arrabbiata przepisy, napoli, owoce morza spagheti, pasta, pene, pene z bolognese, pene z owocami morza przepis, pene ze szpinakiem, pene ze świeżymi pomidorami, pesto, przepis na penne carbonara, rigate, rigatoni, sos bolognese, spagetti z kurczakiem, spagheti z bolognese, spahgetti, szpinak pene, świderki, tagiatelle, wloska pasta, włoski makaron, włoskie spaghetti bolognese,

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: