Pęczak z pomidorkami koktajlowymi i kozim serem - KUKBUK
pomidorki peczak kozi ser kukbuk

Pęczak z pomidorkami koktajlowymi i kozim serem

1 porcja

Zamiast makaronu, po włosku robimy grubą kaszę. Pyszna kombinacja!

Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kilka pomidorków i liści ziół odkładamy do dekoracji. Pomidory – połowę z nich przecinamy na pół – podsmażamy na oliwie, aż zmiękną i puszczą sok. Do pomidorków dodajemy starty ząbek czosnku i sok z cytryny, smażymy jeszcze kilka sekund. Odłożone do dekoracji pomidorki nadziewamy na szpatułki i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Pęczak mieszamy z podsmażonymi pomidorkami wraz z sokiem, pociętą w piórka czerwoną cebulą i ziołami. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z orzechami, szaszłykami z pomidorków i serem kozim. Rewelacja!

 

Przepis i zdjęcie: Dare to cook

© KUKBUK 2017