Panini z szynką i pieczoną dynią - KUKBUK
kawalki paniniz szynką i pieczoną dynią

Panini z szynką i pieczoną dynią

2 porcje

Na śniadanie, na kolację lub na piknik - chrupiące panini z pieczoną dynią, jarmużem, ricottą i dojrzewającą szynką

Dynię oczyszczamy i kroimy w niewielką kostkę, wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia, skrapiamy olejem i przyprawiamy tymiankiem, papryką i solą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 15 minut, do miękkości.
Dwie kromki chleba smarujemy ricottą, nakładamy upieczoną dynię, szynkę i porwane liście jarmużu. Przykrywamy pozostałymi kromkami. Kanapki wykładamy na patelnię, grillową lub zwykłą, lub na grilla. Smażymy do zrumienienia z dwóch stron.

 

Przepis i zdjęcia: Kasia Bartoszewska – Poneta i Tomek Poneta http://plateofjoy.blogspot.com/

© KUKBUK 2017

Strony www, marketing internetowy - advertajzing usługi reklamowe w Ełku