Pak choi z grzybami i imbirem - KUKBUK
kuchnia azjatycka kukbuk

Pak choi z grzybami i imbirem

Szybki sposób na zieleninę zimową porą.

Rozgrzewamy wok. Gdy jest gorący, wlewamy olej kokosowy i podgrzewamy. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pocięty w plasterki czosnek, cienko pokrojoną w piórka cebulę i imbir. Smażymy przez minutę. Grzyby kroimy w nieduże kawałki, dokładamy do woka i podsmażamy przez 1-2 minuty. Wlewamy wino ryżowe. Gotujemy pół minuty. Dodajemy pokrojoną kapustę pak choi i smażymy przez 1-2 minuty. Wlewamy sos sojowy i olej sezamowy. Smażymy, mieszając, przez minutę. Wykładamy na talerz i od razu podajemy.

 

Autor i zdjęcia: Karolina Węcigroch / http://dine-dash.com/pl

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: