Otwarte ravioli z burakiem liściastym i ricottą - KUKBUK
ravioli_otwarte kukbuk

Otwarte ravioli z burakiem liściastym i ricottą

4 porcje

Mangold to delikatny krewny buraka, tak ładny, że nie warto go chować w zamkniętym pierożku!

Liście buraka płuczemy w zimnej wodzie, usuwamy łodyżki oraz grubsze nerwy. Płaty ciast na lasagne gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji podanej na opakowaniu, nie studzimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i lekko podsmażamy na niej posiekaną szalotkę ze startym na tarce czosnkiem i posiekanym chili. Dodajemy liście buraka (można je porwać na drobniejsze kawałki). Smażymy do miękkości, przyprawiamy do smaku. Na talerzu układamy na przemian: makaron, farsz, kawałki sera ricotta. Dekorujemy parmezanem i podajemy na ciepło.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: