Ostrygi marynowane - KUKBUK
Ostrygi marynowane kukbuk

Ostrygi marynowane

2 porcje

Ostrygi to symbol luksusu. Pozwólcie sobie na odrobinę zapomnienia i skuście się na ten wyrafinowany afrodyzjak.

Ogórka i cytrynę dokładnie myjemy. Wodę, ocet, cukier, przekrojoną na pół papryczkę chili, sól i gorczycę łączymy w garnku i zagotowujemy. Przelewamy do słoika, wystudzamy i dodajemy pokrojone w plasterki ogórka oraz cytrynę i schładzamy do 3-5 stopni.

Ostrygi wyjmujemy z muszli, płuczemy przez 3-5 minut w wodzie z lodem, umieszczamy w marynacie i wkładamy do lodówki na minimum 6 godzin, a najlepiej na dwie doby. Podajemy na oczyszczonych muszlach ułożonych na lodzie.

Przepis: Michał „Magiel” Myszkiewicz / Na Lato

Zdjęcia: http://dinnershow.studio/

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: