Ostra soczewica "akcja regeneracja" - KUKBUK

Ostra soczewica „akcja regeneracja”

6 porcji

Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oliwy do smażenia. Wrzucamy boczek pokrojony w dużą kostkę lub paski. Kiedy boczek nabierze złocistego koloru, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dwie łyżki sosu BBQ oraz liść laurowy, który uwolni aromat na oliwie. Czekamy, aż cebula się zeszkli, i dodajemy soczewicę. Całość dusimy przez dwie minuty. Wrzucamy pokrojoną w talarki kiełbasę chorizo, dolewamy pół litra bulionu i dodajemy pomidory. Mieszamy, stopniowo dolewając resztę bulionu. Gotujemy 30-40 minut, aż soczewica zmięknie. Przyprawiamy danie solą i pieprzem. Przykrywamy garnek pokrywką i pozwalamy przeniknąć się smakom (minimum 20 minut).

Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oliwy do smażenia. Wrzucamy boczek pokrojony w dużą kostkę lub paski. Kiedy boczek nabierze złocistego koloru, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dwie łyżki sosu BBQ oraz liść laurowy, który uwolni aromat na oliwie. Czekamy, aż cebula się zeszkli, i dodajemy soczewicę. Całość dusimy przez dwie minuty. Wrzucamy pokrojoną w talarki kiełbasę chorizo, dolewamy pół litra bulionu i dodajemy pomidory. Mieszamy, stopniowo dolewając resztę bulionu. Gotujemy 30-40 minut, aż soczewica zmięknie. Przyprawiamy danie solą i pieprzem. Przykrywamy garnek pokrywką i pozwalamy przeniknąć się smakom (minimum 20 minut).

© KUKBUK 2017

Strony www, marketing internetowy - advertajzing usługi reklamowe w Ełku