Najlepszy mus rabarbarowy prosto z Nomy (autorstwa Renégo Redzepiego) - KUKBUK
TOMEK NA TROPIE RABARBAR kukbuk

Najlepszy mus rabarbarowy prosto z Nomy (autorstwa Renégo Redzepiego)

Ubijamy bezę z białek i cukru, odstawiamy do lodówki. Namaczamy żelatynę, odciskamy i dodajemy do garnuszka z podgrzanym jogurtem. Mieszamy, aż się rozpuści. Wlewamy sok z rabarbaru. Ubijamy śmietankę, łączymy z mieszanką soku, żelatyny i jogurtu, a następnie wkręcamy w to bezę. Przekładamy do naczynia i wstawiamy do lodówki. Pycha!

 

A wy jak przyrządzacie rabarbar? Piszcie do mnie na adres tomasz.zielke@kukbuk.com.pl, jeśli macie uwagi, sugestie lub pomysły, czym mógłbym zająć się w kolejnych odcinkach.

 

Wasz Tomek

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: