Muszle z serkiem i bazylią - KUKBUK
muszle_z_serkiem_i_bazylia kukbuk

Muszle z serkiem i bazylią

4 porcje

Na sosie z pesto i zielonego groszku

Makaron gotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Serki wymieszać z posiekaną bazylią, doprawić do smaku. Każdą muszlę napełnić przygotowanym farszem. Groszek podgotować i odcedzić.

Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy z oliwek, podsmażyć posiekaną cebulę. Wlać śmietankę, dodać pesto, delikatnie mieszać. Dodać groszek, doprawić całość do smaku. W naczyniu żaroodpornym ułożyć nadziane serkiem muszle, podlać je sosem. Całość polać kilkoma kroplami oliwy z oliwek i zapiekać ok. 15 min w 200 stopniach. Przed podaniem muszle oprószyć świeżo mielonym pieprzem oraz płatkami parmezanu.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: