Mus z czerwonej papryki z chrustem z szynki - KUKBUK
mus czerwona papryka kukbuk

Mus z czerwonej papryki z chrustem z szynki

1 słoik

Papryki myjemy i wycieramy do sucha. Smarujemy oliwą z oliwek, wkładamy do piekarnika, układając na papierze do pieczenia. Pieczemy w 160 stopniach przez 45 minut. Następnie wyjmujemy i studzimy. Delikatnie zdejmujemy skórkę, rozcinamy i usuwamy gniazdo z nasionami. Paprykę blendujemy na gładką masę i przeciskamy przez drobne sito. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Szynkę kroimy w cienkie paseczki i na papierze do pieczenia wysuszamy na chrust w temperaturze 60-70 stopni w ciągu 20-30 minut. Mus podajemy na łyżeczkach z chrustem z szynki.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: