Młoda marchewka z czarnuszką, kolendrą i imbirem - KUKBUK
mloda marchewka kukbuk

Młoda marchewka z czarnuszką, kolendrą i imbirem

4 porcje

Młoda marchew z czarnuszką, kolendrą i imbirem

Czosnek przepuszczony przez wyciskarkę mieszamy z imbirem, oliwą, zalewą i drobno posiekaną cebulą. Doprawiamy szczyptą soli, odstawiamy. Mleko kokosowe przelewamy do garnuszka, wyciskamy sok ze sparzonej pomarańczy i wrzucamy skórki po wyciśnięciu owocu. Gotujemy w tym marchewkę z odrobiną soli tak, aby lekko zmiękła i pozostała chrupiąca. Studzimy i kroimy wzdłuż na osiem długich pasków. Mieszamy w misce z sosem i czarnuszką. Tuż przed podaniem mieszamy z kolendrą. Ale mielony z tym wchodzi… i ryby!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: