Mix sals rasta - KUKBUK
salsa rasta kukbuk

Mix sals rasta

1 miseczka

To jest to, w czym od dawna chcieliśmy się zanurzyć - salsy do maczania wszystkiego!

Malina-chili:

Maliny gotujemy z miodem. Dorzucamy posiekane chili. Całość miksujemy i przecieramy przez sitko.

Mango-chili:

Mango, miąższ obranego ze skóry pomidora i obraną cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy razem do miski. Dodajemy świeże zioła oraz posiekane czosnek i chili, mieszamy. Całość skrapiamy sokiem z limonki. Przed podaniem schładzamy.

Guacamole:

Awokado obieramy i skrapiamy sokiem z limonki, dzięki czemu nie ściemnieje. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki. Cebulę i czosnek obieramy. Wszystkie składniki drobno kroimy, dodajemy posiekaną kolendrę, dolewamy oliwę i mieszamy, aż powstanie jednolita masa.

Papaja-estragon:

Papaję obieramy, wydrążamy pestki i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy listki estragonu, dolewamy sok z limonki, słodzimy ksylitolem i miksujemy na gładką masę.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: