Miodowy mus w filiżance espresso - KUKBUK
Miodowy mus kukbuk

Miodowy mus w filiżance espresso

 

Dzień wcześniej przelewamy miód do garnuszka i doprowadzamy go do wrzenia. Odstawiamy na bok. Ukręcamy białka z solą na sztywną pianę i powoli, na silnych obrotach miksera wąską strużką dodajemy gorący miód. Ubite białka bardzo delikatnie łączymy ze śmietaną. Przekładamy do małych naczyń lub zostawiamy w misce. Najszczelniej jak tylko potrafimy foliujemy je i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia na patelni rozgrzewamy pozostały miód, dodając kawałek skórki pomarańczowej. Doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy na 15 minut. Wykładamy na talerz porcję kremu, powoli bokiem wlewamy filiżankę kawy, posypujemy kruszoną pistacją i polewamy łyżką pomarańczowego miodu.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: