Millefoglie z wędzonym pstrągiem, mięta i truskawkami oraz octem balsamicznym z Modeny - KUKBUK
millefoglie pstrag kukbuk akademia kulinarna

Millefoglie z wędzonym pstrągiem, mięta i truskawkami oraz octem balsamicznym z Modeny

4 porcje

Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca niebanalną i szybką przekąskę.

Awokado i truskawki pokroić na cienkie  plasterki. Położyć na talerzu wędzonego pstrąga, a następnie ułożyć na nim warstwę awokado, mięty i truskawek.

 

Doprawić solą i pieprzem, oliwą oraz octem balsamicznym. Udekorować dodając łyżkę creme fraichee i orzeszki pinii.

 

Więcej przepisów

na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl

 

Akademia Kulinarna Whirlpool w Warszawie mieści się w awangardowej przestrzeni kulturalno-biurowej na terenie praskiego kompleksu Soho Factory, na ulicy Mińskiej 25.

 

Włoscy gospodarze tego wyjątkowego miejsca – Marco Luca Ghia oraz Emilliano Castagna – zapraszają na swoje wyjątkowe śródziemnomorskie warsztaty. Oferta w dużej mierze bazuje na inspiracjach kuchnią włoską, lecz znajdziemy w niej również spotkania z kucharzami specjalizującymi się w lokalnej kuchni polskiej czy przysmakach z dalekich krajów. Dodatkowy i wyjątkowym elementem są degustacje win prowadzone przez profesjonalnych sommelierów.

 

Akademia Kulinarna Whirlpool we Wrocławiu. Szefem kuchni jest Justyna Pląskowska – prowadzi warsztaty z zakresu zdrowego żywienia oraz samodzielnego kreowania sztuki kulinarnej. Zachęca dzieci i najbardziej wymagających konsumentów do spożywania naturalnych potraw, pokazując, że pojęcie Slow Food, to przede wszystkim zabawa w towarzystwie witamin i najważniejszych mikroelementów. Oferta wrocławskiej akademii jest niezwykle szeroka. Od kursów dla dorosłych, amatorów i profesjonalistów, przez warsztaty dla dzieci, spotkania integracyjne, urodziny, spotkania autorskie po warsztaty baristyczne oraz sommelierskie.

 

Akademia Kulinarna Whirlpool dysponuje nowoczesnym zapleczem kuchennym wyposażonym w najwyższej klasy sprzęty do zabudowy marki Whirlpool. Wszystkie urządzenia wyposażone są w szósty zmysł, inteligentną technologię, która zapewnia idealną skuteczność i doskonałe rezultaty. Unikatowe wzornictwo, które idzie w parze z funkcjonalnością obsługi, dopełnia całości i sprawia, że przestrzenie Akademii Kulinarnej Whirlpool posiadają niepowtarzalny wygląd. A goście Akademii czują się tam komfortowo i wracają, by przeżyć nowe przygody kulinarne pod czujnym okiem naszych mistrzów kuchni.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: