Migdałowy krem mascarpone z karmelizowanymi figami - KUKBUK
krem mascarpone figi kukbuk

Migdałowy krem mascarpone z karmelizowanymi figami

2 porcje
krem mascarpone figi kukbuk

Mascarpone łączymy z sokiem z cytryny, amaretto i cukrem. Ucieramy na puszysty krem.

 

Figi kroimy na pół i podsmażamy je na maśle. Gdy delikatnie zmiękną dolewamy miód i wyłączamy gaz.

 

Do miseczki nalewamy sos z patelni i kładziemy figi. Następnie układamy łyżkę kremu i posypujemy pokruszonymi ciasteczkami.

 

Tak przygotowany danie, w towarzystwie Karmi Tiramisu o delikatnej nucie słodyczy klasycznego włoskiego deseru, to doskonały pomysł na zwieńczenie dnia.

 

Więcej dań dopasowanych do piw znajdziecie tu: Dania do piwa.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: