Mazurek z ganach'em z białej czekolady i kwiatami hibiskusa - KUKBUK
kukbuk mazurek hibiskus

Mazurek z ganach’em z białej czekolady i kwiatami hibiskusa

8 porcji

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagniatamy. Jeśli masa nie chce się połączyć, dodajemy wodę. Formujemy kulę, owijamy ją folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 40 minut. Po tym czasie natłuszczamy masłem formę do pieczenia i przekładamy do niej wyjęte z lodówki i rozwałkowane ciasto. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.

W tym czasie śmietanę przekładamy do garnka i zagotowujemy. Dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy. Odstawiamy na godzinę w miejsce o temperaturze pokojowej. Kwiaty hibiskusa gotujemy przez 5 minut w odrobinie wody z cukrem. Odsączamy na papierowym ręczniku. Wymieszaną z czekoladą śmietanę wylewamy na ciasto i ozdabiamy ugotowanymi kwiatami suszonego hibiskusa. Przed podaniem wstawiamy do lodówki na 4 godziny.

 

Przepis: Magdalena Jarętowska

Zdjęcia: http://dinnershow.studio/

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: