Makrela grillowana z fasolą borlotti i sosem vierge - KUKBUK
makrela grillowana kukbuk

Makrela grillowana z fasolą borlotti i sosem vierge

4 porcje

Makrela w nowej, mniej przaśnej odsłonie, z fasolą borlotti i sosem vierge.

Fasolę zalewamy wodą, dodajemy obrane i pokrojone warzywa, posiekany czosnek, liść laurowy, oliwę i gotujemy 1,5-2 godziny, aż fasola zmięknie, a większość płynu wyparuje. Pod koniec gotowania solimy do smaku, by fasola nie stwardniała.

Makrele myjemy, filetujemy i smażymy na mocno rozgrzanej patelni grillowej, aż skórka będzie chrupiąca. Podajemy na fasoli z sosem vierge.

Przepis: Michał „Magiel” Myszkiewicz / Na Lato

Zdjęcia: http://dinnershow.studio/

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: