Makaron z semoliny z warzywami i kruchą wołowiną - KUKBUK
sokolow kukbuk sport4

Makaron z semoliny z warzywami i kruchą wołowiną

W sam raz dla sportowca - dostarczy białka i dobrych węglowodanów.

Cebulę kroimy w piórka, paprykę i cukinię w kostkę, pomidory w ćwiartki. Wołowinę rozgrzewany w piekarniku (według wskazówek na opakowaniu), następnie rwiemy ją w drobne kawałki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej ryżowy lub oliwę z oliwek. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę, podsmażamy ją przez kilka chwil, dodajemy kolejno paprykę, cukinię, pomidory, drobno posiekany czosnek oraz kilka liści świeżej bazylii. Wszystko razem mieszamy, dodajemy drobno porwaną gorącą kruchą wołowinę oraz ciepły makaron. Doprawiamy niewielką ilością soli oraz świeżo mielonym pieprzem. Makaron podajemy w głębokim talerzu posypany płatkami tartego parmezanu.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: