Makaron smażony z okoniem i sosem hoisin - KUKBUK
okon MAKARON KUKBUK

Makaron smażony z okoniem i sosem hoisin

2 porcje

Mazurski okoń skąpany w oriencie.

Ryby kroimy na mniejsze kawałki, czosnek drobno siekamy, a papryczkę chili kroimy w krążki. Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Powinien być al dente. Na patelni podsmażamy rybę. Następnie dodajemy czosnek, bok choi i grzyby. Smażymy jeszcze chwilę. Teraz dodajemy sos, makaron i odrobinę wody z jego gotowania. Dusimy całość jeszcze przez chwilę, żeby smaki się połączyły. Wykładamy danie na talerz. Dekorujemy je chili i listkami kolendry oraz skrapiamy sokiem z limonki.

Przepis: Piotr Bruś- Klepacki

Zdjęcia: http://dinnershow.studio/

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: